Bordtennis

Här kan du läsa om vår bordtennissektion

Ungdomspingis

Pingis är en allsidig sport. Alla kan spela lite. Men för att utvecklas så behöver man en mängd olika egenskaper. Balans, teknik, taktik, snabbt fotarbete, tävlingsinstinkt, rätt kroppshållning osv. Det är alltså mycket att lära in.

Men det är roligt att träna riktigt små barn som nästan är så små att racket släpar i golvet när de går. Armarna är dessutom kanske inte så långa att man når ända fram och när bollen studsar från den andra sidan  – kanske hamnar den på näsan på motspelarna?

Pingis är dessutom en sport där man uppträder gentlemannamässigt. Man tränar tillsammans och sedan är man fiender medan man spelar, men man uppträder sportsligt, ropar ”tur” när man vinner på otagbara kantbollar eller nätrullare. Domare utbildas i att inte acceptera svordomar eller slag med racket i bordet, eller servar direkt från handen… Så nog finns det regler och bestämmelser som i de flesta idrotter.

Makkabi har stolta meriter att försvara. Idrottsligt är Makkabis pingis den sektion som varit mest framgångsrikt. Många gånger har våra A-lag legat i höga divisioner, flera spelare har varit och är elit eller klass 1. Vi har haft och har stora framgångar även bland de yngsta, en av våra spelare är en av Stockholms 10 bästa i sin årgång. Vi har haft lag i TTEX och andra tävlingar. Det stora problemet är att få goda talanger att fortsätta i 14-15-årsåldern när skolan och samhällets krav börjar komma fram. Ett problem som vi hittar i alla pingisklubbar.

Det som skiljer oss från andra är dock att vi är Makkabi!

För den som är intresserad spelas bordtennisen på Bajit på nåndagar kl 17:30 och alla är välkomna!

Makkabi lever vidare!

Styrelse

  • Rafael
    Rafael Kontaktperson för IK Makkabi Bordtennis